søndag 24. januar 2016

Sagopudding Med Rød Saus

Denne desserten gir meg assosiasjoner til 60-tallet.
Fantastisk god dessert!

Sagopudding med rød saus

Passer til 4 porsjoner.

1 l helmelk
2 ss smør
3 ss sukker (eventuelt mindre)
2 dl ekte sagogryn (fås kjøpt i utenlandsbutikker)
3 eggeplommer
5 romdråper 

Rød Saus

Du kan gjerne bruke ferdilaget bringebærsaus, men har du bær i fryseren kan du tine dem og mose dem i en saftmaskin. Tilsett sukker etter smak. For tykkere saus kan du piske inn litt potetmel i vann og tilsette sausen.

Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør og sukker. Dryss i sagogryn og kok under lett røring ca. 15-20 minutter til en grøt. Trekk så kjelen av platen og avkjøl ca. 3 minutter (sett kasserollen i en ren oppvaskkumme med kaldt vann).

Visp sammen eggeplommene og tilsett dem i puddingen under kraftig røring. Kok opp igjen under omrøring. Ta av platen og smak til med romdråper. Hell puddingen i en dessertbolle. Avkjøles.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.