Denne desserten gir meg assosiasjoner til 60-tallet.
Fantastisk god dessert!
Sagopudding med rød saus
Passer til 4 porsjoner.
1 l helmelk
2 ss smør
3 ss sukker (eventuelt mindre)
2 dl ekte sagogryn (fås kjøpt i utenlandsbutikker)
3 eggeplommer
5 romdråper
Rød Saus
Du kan gjerne bruke ferdilaget bringebærsaus, men har du bær i fryseren kan du tine dem og mose dem i en saftmaskin. Tilsett sukker etter smak. For tykkere saus kan du piske inn litt potetmel i vann og tilsette sausen.
Fremgangsmåte:
Kok opp melk, smør og sukker. Dryss i sagogryn og kok under lett røring ca. 15-20 minutter til en grøt. Trekk så kjelen av platen og avkjøl ca. 3 minutter (sett kasserollen i en ren oppvaskkumme med kaldt vann).
Visp sammen eggeplommene og tilsett dem i puddingen under kraftig røring. Kok opp igjen under omrøring. Ta av platen og smak til med romdråper. Hell puddingen i en dessertbolle. Avkjøles.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.